Tessa

Op mijn blog tessaheitmeijer.com, “blog van een blije boeknerd”, blog ik al twee jaar over boeken, boeken en nog eens boeken. Wat begon als een algemene blog, is uitgegroeid tot een boekenblog met eigen projecten, elke maand een nieuwe selectie must reads en vooral veel recensies. Het genre boeken dat ik graag lees zijn thrillers, romans maar ook veel literatuur, zowel vertaalde als Nederlandse.

ik bij babyshower ilse

En dat brengt me op dit blog. Vorig jaar deed ik mee met de leesuitdaging Ik Lees Nederlands, die in 2014 door Inge van IngeLeest.nl werd georganiseerd. En dat beviel eigenlijk behoorlijk goed. Ik kwam erachter dat ik meer origineel Nederlands werk lees dan ik dacht, en dat Nederlandse (en Vlaamse) boeken net zo mooi kunnen zijn als vertaalde literatuur. Wat te denken van Kris van Steenberge’s Woesten, Kees van Beijnum’s De offers, Lodewijk van Oord’s Albrecht en wij of Eva Kelder’s Het leek stiller dan het was? Slechts een kleine greep uit het bijzondere aanbod Nederlands werk dat ik in 2014 met veel plezier las.

In 2015 wil ik niet alleen opnieuw veel Nederlandse/ Vlaamse boeken lezen, ik organiseer met mede-blogster Jenny de leesuitdaging. Samen houden wij bij wie meedoet voor hoeveel boeken en beheren wij dit blog. En ondertussen blijf ik zelf lezen. Veel lezen. Veel Nederlands, veel Vlaams. De recensies daarvan kunnen teruggevonden worden op mijn eigen blog, en ik zal mezelf ook mee laten tellen in de uitdaging.

Ik voel me bijzonder vereerd dat mij -en Jenny- de eer ter beurt is gevallen dit jaar de uitdaging te organiseren. Aangezien het dit jaar een duo-organisatie is hebben we besloten er een eigen pagina voor in te richten. Na een korte mailwisseling ontstond IkLeesNederlands.nl. Ik wens jullie allen veel leesplezier en zie uit naar jullie recensies!

3 thoughts on “Tessa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s