Ik Lees Nederlands!

Lees jij ook zoveel? Maar komt het er steeds niet van wat meer origineel Nederlandse boeken te lezen? Zonde, want Nederlandse boeken zijn zo mooi! De literatuur is van hoge kwaliteit, de thrillers worden steeds beter en zelfs de chicklit kent menig topauteur uit Nederland.

Tijd dus om verandering te brengen in je leesgedrag en vaker een Vlaams of Nederlands boek op te pakken. Hoe? Met de leesuitdaging Ik Lees Nederlands 2015! Dit jaar wordt de leesuitdaging voor de derde keer georganiseerd. Eerder organiseerden Judith en Inge het, en dit jaar hebben Jenny en Tessa het stokje van ze overgenomen. Begin 2015 goed en stel jezelf tot doel zoveel mogelijk werk van Nederlandse en Vlaamse auteurs te lezen! Doe mee met Ik Lees Nederlands 2015!

cropped-logo_ikleesnederlands_a_v2.jpg

Hoe werkt het?

 • Bepaal allereerst je doel: hoeveel boeken wil je lezen? Er zijn verschillende niveaus (10, 20, 25, 30, 35, 40 of meer boeken in één jaar). Wees realistisch, maar onthoud dat het wel een uitdaging moet blijven. 
 • Het gaat om boeken die oorspronkelijk in het Nederlands zijn geschreven en dus tot de Nederlandse letterkunde behoren (inclusief werk van Vlaamse auteurs dus). Alle genres tellen mee, dus naast literaire genres (waaronder ook poëzie en non-fictie) ook chicklits en thrillers.
 • Heb je een (boeken)blog? Plaats dan een blogpost waarin je aangeeft dat je meedoet met Ik Lees Nederlands 2015 en wat je doel is. Je kunt bovenstaande afbeelding gebruiken en een linkje naar deze website toevoegen.
 • Wanneer je een boek of gedichtenbundel hebt gelezen, schrijf hierover dan een recensie op je eigen blog, op Goodreads, Dizzie, of elders op het internet. Voeg de link toe via het formulier op deze pagina. (Heb je het boek niet online besproken, laat dan het ‘link’-vakje leeg.
 • Alle toegevoegde titels komen in dit overzicht te staan. Je ziet op alfabetische volgorde (op achternaam van de auter) alle titels op een rij, met daarachter de naam van degene die het boek gelezen heeft (wanneer de naam een linkje is, kun je doorklikken naar de online recensie van de lezer).
 • Je kunt aan de uitdaging beginnen wanneer je wilt. Tot en met 15 januari 2016 kun je titels van gelezen boeken toevoegen.

Via de pagina’s aan de linkerzijde van dit blog kun je doorklikken naar de overige informatie en kun je je aanmelden. Op de pagina’s vind je: een lijst met alle deelnemers aan de uitdaging, een pagina waar je titels kunt toevoegen, een overzicht van alle gelezen boeken en een pagina waarop Jenny en Tessa zich aan je voorstellen. 

9 thoughts on “Ik Lees Nederlands!

 1. Ik doe ook mee! Ook voor de eerste keer, vroeger las ik de bieb leeg, maar na medicijngebruik kon ik me niet meer concentreren en dus niet meer lezen.
  Ga nu de uitdaging aan, maar begin rustig met 10 boeken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s